علوم هفتم
سه شنبه 5 دی 1391برچسب:, :: 19:17 ::  نويسنده : ali

 

در یکی از شماره های مهر ماه  هفته نامه ستاره صبح مطلبی از دکتر شهرام یزدانی در مورد هوش ایرانیان درج شده بود تحت عنوان " چرا آی کیو ایرانیان روبه نزول است " که این مطلب در سایت رستاک مورخ مهرماه 1389 نیز منعکس شد.

مقاله مزبور در باره مطلبی صحبت می کند، یعنی میانگین رتبه هوشی ایرانیان در بین کشور های جهان و تنزل این رتبه طی چند سال اخیر.  در آن مقاله اشاره می شود که میانگین ضریب هوشی ایرانیان 84 و در بین 184 کشور رتبه 94 محسوب می شود. گرچه اینگونه نتیجه گیری ها همیشه با تقریب بسیار زیاد و عدم دقت روبرو است لکن به دلیل اهمیت، این نکته در خور توجه بیشتری است.  در بخش بعدی این نوشته به سوابق مربوط بحث ضریب هوشی و چگونگی تغییرات آن خواهیم پرداخت. لکن قبل از آن نکته ای که از اهمیت کلی تری برخوردار است را مورد اشاره قرار می دهیم.

این روز ها در منابع پراکنده، مطالبی درج می شود که دال بر این است که به طور فزاینده ایرانیان به نقد  و پرسش نقادانه در مورد ویژگیهای فرهنگی و فکری خود می پردازند. همین چند روز پیش مطلبی را در اینترنت دیدم که فردی در نوشته خود پرسش هائی را به این مضمون مطرح می کرد: ما چگونه ملتی هستیم که اگر یک پهلوان تولید می کنیم در مقابل صد خبیث مخبث ایجاد می کنیم تا با نیرنگ و ریا و حیله کمر او را بشکنند. یا اگر یک امیر کبیر تولید می کنیم در مقابل  صد میرزا آقاخان نوری فراهم می آوریم تا کار اورا خنثی کنند و خونش را بریزند؟ اگر یک دانشمند یا اندیشمند تولید می کنیم چگونه است که شرایطی تضمینی فراهم می شود که او از کشورمتواری شده و پشت سرش را نیز نگاه نکند. اگر شاعر تولید می کنیم چگونه است که کتابش آکنده از اشعار مدح در مورد کثیف ترین انسانها  ها است و اگر، مانند ناصر خسرو، حاضر به این کار نشد دیوان شعر او عمدتآ شکایت نامه یا  زجر نامه است؟ هر کدام از ما می توانیم مشابه اینگونه پرسش ها را مطرح کنیم: چرا یک شاعر انگلیسی یا آلمانی یافت نمی شود که  مانند حافظ بگوید "فلک به دست مرم نادان دهد زمام مراد/ تو اهل دانش و فضلی همین گناهت بس... آسمان کشتی ارباب هنر می شکند... "و از این دست بسیار است و اگر شاعری در آن دیار ها چنین اشعاری سرود آیا نقادان آن دیار ها نمی گویند  این چه سخن غیر واقعی است که مطرح می شود؟ آیا در کشور ما نقادان بعد از حافظ مقطعی را می یابند که بگویند از این دست سخن دیگر مصداق ندارد؟ دیگر در کشور ما آسمان کشتی ارباب هنر را نمی شکند و این رویه و روش آسمان و چرخ( که منظور از آن شرایط عمومی محیط اجتماعی است)  یا هرچه بنامیم متوقف شده است؟  انواع گوناگون اینگونه پرسش ها که به زبان عرفی مطرح می شوند نشان دهنده طرح مشکلات واقعی و نیاز مند تبیین علمی در قالب مفاهیم روانشناسی اجتماعی و جامعه شناسی وکنکاش علمی پیرامون آنها هستند.

 

بیاد می آورم چند سال پیش دانشجوئی صبح اول وقت بسیار مضطرب و ناراحت به دفتر کار من آمد و گفت امروز منظره ای دیدم که بسیار مرا آشفته کرده است. در میدان نزدیک منزل ما قرار بود تعدادی مجرم را با جرثقیل دار بزنند و به همین دلیل زود از منزل بیرون آمدم تا دچار راه بندان نشوم. در راه پدری را دیدم که دختران خردسال خود را لباس پوشانیده بود که گوئی به مهمانی می برد به تماشای مراسم اعدام می برد.  آیا جامعه ای که درصد حتی معدود از اینگونه افراد داشته باشد دچار مشکل نیست؟ به او گفتم این حادثه ای منفرد است. چند روز پس از این صحبت، عکس های مراسم مزبور در سایت های خبری در آمد. نکته ای که توجه مرا جلب کرد تعداد افرادی بود که بالکن های ساختمانهای اطراف را برای تماشا انباشته بودند. خانمهائی که جمع بودند گوئی توسط فامیل، همسایه و آ شنا برای مهمانی دعوت شده اند و قرار است حادثه جالبی را از لژ اختصاصی تماشا کنند.



ادامه مطلب ...
سه شنبه 5 دی 1391برچسب:, :: 19:15 ::  نويسنده : ali

 

نابغه

 

ویلیام جیمز سایدیس (1 آوریل 1898_17 جولای 1944) نابغه ی آمریکایی (اصلیت روسی) که دارای توانایی خارق العاده در یادگیری ریاضیات و زبان بود.

اولین بار به خاطر رشد مغزی زود هنگام نامش بر سر زبانها افتاد و بعدها به خاطر تمرکز بر روی ذهنش به شهرت رسید.

بعدها از انظار عمومی خود را بیرون کشید و از ریاضیات نیز عقب کشید و با چندین نام مستعار مطلب مینوشت.

او با IQ حدود 250_300  باهوشترین فرد جهان شناسایی شده است.(IQ افراد عادی 85 تا 115 میباشد و IQ نوابغ 155 تا 200 است)

در 18 ماهگی توانست روزنامه نیویورک تایمز را بخواند و در 8 سالگی میتوانست با 8 زبان صحبت کند و بعدها خودش زبان دیگری را بوجود آورد که نامش را VENDERGOOD گذاشت.

لازم به ذکر است IQ گالیله 180 و بیل گیتس 160 تخمین زده شده است.

متوسط IQ ایرانیها 84 است که در بین 81 کشور مقام 56 را داراست و در کنار کشورهای فیجی و پورتریکو قرار دارد.

بالاترین IQ مربوط به هنگ کنگ است با 104.بالاترین IQ ها مربوط به کشورهای شرق آسیاست

سه شنبه 5 دی 1391برچسب:, :: 19:1 ::  نويسنده : ali

 

جرج برنارد شاو
نمايشنامه نويس ايرلندي (1856- 1950)
ويرايش : مريم فودازي


"برنارد شاو"، سيماي درخشان درام انگلستان و استاد كمدي نويس عصر و منتقد اجتماعي، در سال 1856 از خانواده اي پروتستان در "دابلين" به دنيا آمد. پدر او، "جرج كار شاو"، كارمند دون پايه ي [ =درجه پايين ] دولت و تاجر عمده ي فروش غلات و مادرش، "لوسينا اليزابت شاو"، دختر يك زميندار بازنشسته بود. وي در زمينه ي موسيقي و آواز، ذوق و مهارت ويژه اي داشت، از اين رو فرزند خود را با موسيقي و آثار برخي از آهنگسازان آشنا كرد.



ادامه مطلب ...
سه شنبه 5 دی 1391برچسب:, :: 18:56 ::  نويسنده : ali

 

توسعة توسعه نیافتگی

 
مقدمه

 

این ایام و لیالی، فضای ذهنی متعارض گونه ای دارم. از نظر شخصی و فردی در بوستان علم و آموزش مشغول تحقیق و تدریسم. میخوانم، می نویسم و از مواهب علمی بهره مندم. ساعت ها با دانش جویان و دانش پژوهان علاقمند، در مورد داده های علمی و پژوهشی محفلی نغز بر پا می کنیم. آخر هفته نیز به دامان طبیعت می روم تا در سایه سار کوهها، در کنار نهرها و جویبارهای زلال چون آب چشم، روحم را اعتلا بخشم.

پیاده روی در کوچه باغهای طرب انگیز و بهشت آسای رودبار قصران با چهچهه پرندگان خوش الحان و کوه پیمایی در ارتفاعات البرز و گذر از نشئه ای به نشئه دیگر باعث می شود انرژی و نشاط زایدالوصفی را از طبیعت کسب کنم. هم آغوشی با کوهساران نه تنها باعث تعادل وجود، توازن جسم و روح و شکفتگی درونی می شود که سبک روحی، نشاط، لطافت و معنویت خاصی به انسان دست می دهد؛ اما به خوبی می دانم که انسان نه در طبیعت بلکه در تاریخ زندگی می کند، لذا از نظر شرایط حاکم بر جامعه، احساس ضجرتی مضاعف و آرامشی غمگین بر قلب و روحم سنگینی می کند.

خودشیفتگی و خودکامگی، قانون گریزی و فریبکاری، تخریب، تهمت و افترا، دروغ و کژی، خرافه گرایی و خرافه پرستی در عرصه سیاسی، تورم و بیکاری، فقر و نداری، شکاف و فاصله طبقاتی از منظر اقتصادی، بحران هویت و معنویت، اعتیاد و عدم اعتماد، سرقت و نبود امنیت در حوزه فرهنگی و اجتماعی و بطور کلی توسعه نیافتگی ایران سوهان روحم شده است. ساعت ها دو دست بر چانه جفت کرده و بر گذشته پر فراز و نشیب، مخاطرات و مصائب ملتی نجیب اندیشه می کنم. گویی بر چهارراه حوادث، نظاره گر اوراق سپید و سیاه تاریخ ملتی کهن هستم. نمی دانم این دوگانگی یا به قول فرنگیها پارادوکسیکال را افسانه ای زیباتر از واقعیت یا تراژدی باورنکردنی توصیف کنم. غمبارتر آنکه تمرکز مباحث علمی ام نیز بر توسعه نیافتگی ایران استوار است. تنها مفر تخلیه بغض های فرو خفته و حرمانهای درد شده، به بحث گذاشتن این دغدغه ها و نگرانی هاست.

 

در این فضای ذهنی و روحی، روزی دانش پژوهی که گویا از درون آشفته ام خبر داشت از راز و رمز عقب افتادگی ایران و ایرانی از قافله پیشرفت و تمدن جدید پرسش کرد. او عنوان داشت، چرا با آن همه سابقه تمدن و فرهنگ، تاریخ و پیشینه درخشان، هوش و ذکاوت سرشار، برخورداری از مواهب طبیعی و نیروی انسانی، موقعیت ممتاز جغرافیایی و مهمتر از آن تلاش ایرانیان در نهضت مشروطیت، جریانات ملی شدن صنعت نفت و انقلاب بهمن پنجاه و هفت برای بهبودی و بهروزی، هنوز ایران راه درازی تا موقعیت کنونی کشورهای پیشرفته در پیش دارد؟ این فاصله و شکاف ناشی از چیست؟

 

پس از اتمام سوال و مکثی کوتاه سخن را اینگونه آغاز کردم که باید جور فراوان برد و تحمل بی کران کرد. ملامت دید و غرامت کشید تا به اس مطلب فایق آمد. از صد و پنجاه سال پیش که مراودات ایرانیان با اروپا فزونی یافت و امکان مقایسه در گرفت، ذهن خلاق و پرسشگر ایرانی متوجه این مسئله گردیده است. سوال آسانی است؛ اما پاسخ آن نیازمند تامل و تتبع است. برای اینکه ریاضت فکری و خلاقیت ذهنی در دانشجویان را برانگیزانم، از آنان پاسخ طلبیدم. هر کدام از آنان یکی از موضوعات ذیل را مطرح و مورد بحث قرار دادند که تقدیم خوانندگان عزیز می گردد.

 



ادامه مطلب ...
سه شنبه 5 دی 1391برچسب:, :: 18:53 ::  نويسنده : ali

برای خلاص شدن از دست موش
http://www.iranvij.ir/upload/images_aban/09481753334102838890.jpg
در محلی كه موش را پیدا كرده‌اید فلفل سیاه بپاشید.

 موش ها فرار خواهند كرد.
سه شنبه 5 دی 1391برچسب:, :: 18:52 ::  نويسنده : ali

برای فرار مورچه ها

http://www.iranvij.ir/upload/images_aban/02768733742573982256.jpg

پوست خیار را نزدیك سوراخ مورچه‌ها قرار دهید.

http://www.iranvij.ir/upload/images_aban/56865536155933947625.gif
سه شنبه 5 دی 1391برچسب:, :: 18:51 ::  نويسنده : ali

برای جوشاندن سریع سیب زمینی
http://www.iranvij.ir/upload/images_aban/47690583878981005298.jpg

پیش از جوشاندن سیب زمینی را فقط از

 یك جهت پوست بگیرید
سه شنبه 5 دی 1391برچسب:, :: 18:46 ::  نويسنده : ali

نامه ی خشم آلود (مطلبی از هایم گینات - کتاب رابطه معلم و دانش آموز)

 جین ( jean) ، دانش اموز سیزده ساله ، در حالی که از دست آقا معلم عصبانی بود، از بد دهنی و امر و نهی کردنهای معلمش گله مند بود. می خواست به کلاسی دیگر انتقالش بدهند. مادر از او خواست که شکایتش را بنویسد. جین شرح حالش را در نامه ای نوشت و به دست مادرش داد. نامه را خطاب به معلم نوشته بود:

 

به معلمم ، آن ظالم ستمگر

دلم می خواهد بدانید که شما یکی از علل اصلی رفتن من از این کلاس هستید. دلم به حال کسی که شما درسش داده اید می سوزد. ای کاش یکی مثل خودتان معلمتان می شد. لایق هم بودید. شما خودخواهید ، ملاحظه ی کسی را نمی کنید، و غرورتان پوچ و تو خالی است. هیچ وقت چیز خوب و محترمانه ای به من نمی گویید. همیشه بدجنس و بدرفتارید. فقط بلدید بگویید « خفه شو ، زر نزن ، بیشعور . »

البته نمی توانید به من کاری داشته باشید ، چون خوشبختانه ، من یکی تحت نفوذ و سلطه ی حضرت عالی نیستم. اگر بودم که الان زیر خاک خوابیده بودم.

شما تنها شخصی هستید که من از او متنفرم ، تازه اگر لایق آن باشید که شخص خطابتان کنند.

 

 با تقدیم کینه و نفرتی که در دل دارم

یکی از شاگردان سابق

مادر این نامه را با صدای بلند ، شمرده ، و آهسته خواند. جین به دقت گوش داد. نامه براستی بیانگر احساسات او بود. کیف می کرد وقتی کلماتش را از زبان مادرش می شنید. نتیجتاً ، از شدت عصبانیتش کاسته شد، و نامه هرگز پست نشد. مادر به داد او رسیده بود.

 


 

 

طريقه آشكار كردن فايلها و پوشه هايي كه ويروس آنها را مخفي كرده است.

11)  ابتدا فلش خود را با يك سيستم سالم كه ويروسي نيست ويروس يابي كنيد.

22)  Start  را باز كنيد. در قسمت Run دستور Cmd را بنويسيد.

33)  در صفحه Dos كه ظاهر مي شود دستور زير را بنويسيد.

G:                               (نام درایو فلش که ویندوز اختصاص داده است.)

Attrib /d /s –h –s 

نكته: به جاي درايو  G: نام درايوي كه به فلش اختصاص داده شده است را بنويسيد. پس تايپ دستور چند دقيقه صبر كنيد. تا فايلها و پوشه هاي مخفي آشكار شوند.

اگر نشد از دستور زير استفاده كنيد.

Attrib –s –h G:\*.* /s /d

سه شنبه 5 دی 1391برچسب:, :: 18:28 ::  نويسنده : ali

 

چه کسی باید سئوال کند؟

گزیده ای از کتاب روابط معلم و دانش آموز، نوشته هایم گینات

فصل دهم  (رسمها و رویه های سودمند)

-      چه کسی باید سئوال کند؟

روش حاکم بر کلاسهای درسی که در آنها از رسوم قدیمی پیروی می شود، روشی مصنوعی و غیر منطقی است. معلم درباره موضوعی که می داند، از دانش آموز، که آن موضوع را نمی داند سئوال می کند. در برخی از مدارس، برای قطع کردن این جریان سنتی کسالت آور، قاعده پوچ مذکور را مهر بطلان زده اند. دانش آموز، از همان سال نخست یاد می گیرد که سئوال کند. جستجو برای یافتن سئوال، جزء مکمل و لازم مطالعه را تشکیل می دهد. البته بر سئوالتی که دانش آموز می تواند طرح کند، تاکید می شود. سپس به بررسی کیفیت سئوال می پردازند.

یکی از معلمها برای آنکه انگیزه طرح سئوال در دانش آموزان را ایجاد کند نوعی بازی را در کلاس باب کرد. کیفی با خود به کلاس آورد و به شاگردانش گفت که در داخل این کیف، کامپیوتری هست و این کامپیوتر می تواند به هر سئوالی پاسخ دهد. پرسید: می خواهید به چه سئوالی پاسخ دهد؟

دهها سئوال توسط دانش آموزان پرسیده شد که بعضی از آنها عبارتند از:

-      من کی متولد شده ام؟

-      نام خانوادگی مادر من چیست؟

-      ما در مورد مسئله ویتنام چکار باید بکنیم؟

-      چرا بزرگترها همیشه از دست جوانها عصبانی اند؟

-      ما چرا در مدارس نمی توانیم به خودمان نمره بدهیم؟

-      اگر هر از راه رسیده ای بمب هیدروژنی درست کند، آیاد روز نمی رسد که یکی بمب هیدروژنی پرتاب کند؟

-      اگر عشق و محبت مرده، پس چرا وقتی با دوستم هستم انگار می خواهم پرواز کنم؟

-      از پاریس تا لندن چند مال فاصله هست؟

سپس معلم به شاگردان کلاسش گفت که جواب بعضی از سئوالها از قبل معلوم است و هزینه استفاده از کامپیوتر به قدری بالات که نمی توان به آنها پاسخ داد. دانش آموزان نگاهی به فهرست سئوالاتشان کردند و چنین سئوالاتی را خط زندند. مثلا «من کی متولد شده ام؟» سپس معلم نکته ای را فاش کرد و گفت این کامپیوتر در پاسخگویی به سئوالات مبهم دچار مشکل می شود. مثلا، در سئوال «ما در مورد مسئله ویتنام چه کار باید بکنیم؟» منظور از «ما» چیست؟ منظور از «باید» چیست؟ آیا باید اخلاقی یا باید سیاسی منظور است؟ یا در سئوال از پاریس تا لندن چند میل فاصله است؟ منظور از «میل» چیست؟ میل هوایی یا دریایی؟

دانش آموزان زود فهمیدند که در داخل آن کیف، کامپیوتر معجزه گری نیست. اما این بازی «کیف و کامپیوتر» را ادامه دادند و اصرار کردند که این کیف در هر جلسه در آنجا باشد.

درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
پيوندها
  • ساعت رومیزی ایینه ای
  • رقص نور لیزری موزیک

  • تبادل لینک هوشمند
    برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علوم و آدرس alisepahyar.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 88
بازدید دیروز : 31
بازدید هفته : 119
بازدید ماه : 122
بازدید کل : 32378
تعداد مطالب : 43
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1


استخاره آنلاین با قرآن کریم